• Du är här: 
  • Masonite Beams AB

Masonite Beams AB

Masonite Beams AB producerar I-balk och är den ledande producenten i Norden med Europas modernaste balkfabrik. All produktion sker i Rundvik, mellan Umeå och Örnsköldsvik. Företaget tillverkar och säljer moderna, kundanpassade och effektiva träbaserade I-balksystem och tekniska lösningar. Masonite Beams I-balkar har tydliga miljö- och energifördelar och är mest kända för att vara lätta, starka och raka!

Mer än hälften av företagets produktion exporteras till länder som Norge, Estland, England och Frankrike och en stor del av den balk som säljs inom Sverige går till hustillverkare och industriella byggare.

Vi har en 150-årig historia som sträcker sig tillbaka till Nordmalings ångsåg (NÅÅB) som på sin tid var det första sågaktiebolaget i Sverige. Avknoppningen Masonite Beams startade upp 1974 som världens första fabriksproducent av I-balk. Produktutveckling och innovation är något som kännetecknar vår historia och idag är Masonite Beams en av de ledande producenterna av I-balk, med Europas modernaste balkfabrik.

Vi har en lång historia av utveckling och nära samarbete med kunder. Vi är stolta över att vara en del av en tradition där utvecklingen har gått från ångsåg, till att vi idag levererar träbaserad I-balk till många olika typer av byggnader - från villor till höghus i trä.

Gilla oss på Facebook      Facebook